#
Verzekeringen

Assuralia lanceert app om ongevallen aan te geven

20 februari 2017

Bestuurders die betrokken zijn bij een aanrijding, kunnen voortaan gebruikmaken van een app om aangifte te doen. De app, Crashform genaamd, werd recent gelanceerd door Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen.

De app, beschikbaar in Google Play en App Store, biedt de verzekerde de mogelijkheid om op voorhand alle persoonlijke en verzekeringsgegevens in te vullen. Als hij/zij dan een aanrijding heeft, kan er via de groene kaart een QR-code gescand worden om de verzekeringsgegevens automatisch in te geven op de plaats van het ongeval.

Vervolgens kunnen beide partijen de omstandigheden van het ongeval invullen, de schade aan de voertuigen aangeven, foto's invoeren. Eenmaal dat gebeurd is, moeten beide partijen de ongevalsaangifte op de smartphone of tablet ondertekenen en doorsturen naar de verzekeraar.

Een van de grote voordelen van Crashform is de tijdswinst, zowel voor de verzekerden als de betrokken verzekeraars. Een ander voordeel tegenover het papieren aanrijdingsformulier is ook dat het risico op fouten of onvolledige informatie kleiner is. De papieren versie van de ongevalsaangifte blijft natuurlijk ook een geldige optie.